Geneeswijzen

Geneeswijzen
uitgelicht

Op deze pagina vind je een overzicht met diverse geneeswijzen. Wil je meer lezen over een bepaalde geneeswijze, klik op de foto, titel of “lees meer” en vergroot jouw kennis. Mis je in dit overzicht een bepaalde geneeswijze? Stuur ons een e-mail en wij gaan ermee aan de slag.

Antroposofisch voedingsadvies

De antroposofische geneeskunde is een verbreding van de reguliere geneeskunde, waarbij op een andere manier naar de mens wordt gekeken. Deze wijze is gebaseerd op de visie van Rudolf Steiner, de grondlegger van de antroposofie.

Lees meer

Ayurvedisch voedingsadvies

De Ayurvedische geneeskunde is meer dan 5000 jaar oud en heeft zijn oorsprong in India. Ayurveda betekent letterlijk “Kennis van het leven.” Bij de ayurveda staat het behouden van gezondheid en balans centraal. De ayurveda maakt daarbij gebruik van natuurwetten.

Lees meer

Integraal voedingsadvies

Een integraal werkende behandelaar werkt met gezichtspunten vanuit de reguliere en diverse complementaire stromingen. Een integraal voedingsadvies bevat een mix van inzichten die uit verschillende

Lees meer

Natuurvoedingsadvies

Natuurgeneeskunde is een geneeswijze die uitgaat van het zelfgenezend vermogen van het lichaam, met aandacht en bewustwording voor wat bijdraagt aan gezondheid en wat niet.

Lees meer

Regulier voedingsadvies

Volgens Vandale.nl betekent conventioneel: door de gewoonte voorgeschreven. Conventionele geneeskunde wordt ook reguliere geneeskunde genoemd als het wordt vergeleken met de complementaire of alternatieve geneeskunde.

Lees meer

Voedingsadvies volgens Chinese geneeskunde

De traditionele Chinese geneeskunde wordt sinds ongeveer 2500 jaar toegepast en is onderdeel van de Oosterse geneeswijze. De Oosterse geneeswijzen richten zich voornamelijk op de functies van het lichaam en beschrijven de onderlinge relaties en ziektepatronen. Dit in tegenstelling tot het analyseren van weefselafwijkingen, zoals in de reguliere geneeskunde gebruikelijk is. Het uitgangspunt van de Chinese geneeskunde is het ‘in balans zijn en komen.’

Lees meer

Voedingsadvies volgens leefstijlgeneeskunde

Leefstijlgeneeskunde is het geven van evidence-based leefstijladvies in de curatieve gezondheidszorg. Het doel is om de oorzaken van ziekten aan te pakken met aanpassingen in de voeding, toename van lichaamsbeweging, reguleren van kwalitatieve slaap, het bevorderen van sociale contacten, het aanleren van coping strategieën voor het omgaan met stress en het ontmoedigen van het gebruik van alcohol en drugs.

Lees meer