Dieetsoorten

Voedingspiramide

Snel navigeren naar

Voedingspiramide is een voorlichtingsmodel dat past bij de werkwijze en visie van complementair werkende diëtisten en therapeuten

Uitgangspunten hierbij zijn:

  • variatie, vers, zo min mogelijk bewerkt, puur en natuurlijk
  • Wetenschappelijke onderbouwing gecombineerd met praktijkervaring
  • Iedereen heeft een individueel voedingsadvies nodig

Waar bestaat het uit?

Voedingspiramide is een voorlichtingsmodel waar voedingscoaches gebruik van kunnen maken.

Onderbouwing

Voedingspiramide is gebaseerd op de richtlijnen van de gezondheidsraad, de EFSA en de WHO naast de praktijkervaring en visies uit de complementaire gezondheidszorg, waarbij ook ruimte is voor voedingssuppletie.

Volg onze nascholing

De nascholing integrale voedingszorg & diëtetiek geeft je een uitgebreid inzicht in de verschillen en overeenkomsten tussen verschillende diëten en methoden.

Wij hopen je geïnspireerd te hebben! Ken je iemand in jouw omgeving voor wie dit artikel ook interessant is? Deel het via onderstaande buttons :)

WhatsApp
Email
LinkedIn
Facebook
Twitter
Contact

Vragen? Stel deze gerust!

Regulier voedingsadvies

Volgens Vandale.nl betekent conventioneel: door de gewoonte voorgeschreven. Conventionele geneeskunde wordt ook reguliere geneeskunde genoemd als het wordt vergeleken met de complementaire of alternatieve geneeskunde.

Voedingsadvies volgens leefstijlgeneeskunde

Leefstijlgeneeskunde is het geven van evidence-based leefstijladvies in de curatieve gezondheidszorg. Het doel is om de oorzaken van ziekten aan te pakken met aanpassingen in de voeding, toename van lichaamsbeweging, reguleren van kwalitatieve slaap, het bevorderen van sociale contacten, het aanleren van coping strategieën voor het omgaan met stress en het ontmoedigen van het gebruik van alcohol en drugs.

Smartsize Me

SMARTsize is een programma voor mensen met overgewicht

Oersterk

De oersterk methode is ontwikkelt door Richard de