Dieetsoorten

Smartsize Me

Snel navigeren naar

SMARTsize is een programma voor mensen met overgewicht en obesitas. Bij het SMARTsize programma leer je strategieën aan die je helpen je eigen eet- en beweeggewoonten structureel aan te passen.

Uitgangspunten hierbij zijn:

  • een passende of juiste portiegrootte,
  • het bereiden van maaltijden die passen bij je energiebehoefte
  • Meer bewegen over de dag.

Waar bestaat het programma uit?

Het programma bestaat uit: een website, een kookcursus in een groep en individuele consulten met een diëtist of leefstijlcoach. In de laatste consulten wordt aandacht besteed aan terugvalpreventie.

Onderbouwing

Het SMARTsize me programma is gebaseerd op de richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad en theorieën over gedragsverandering. Het programma is onderzocht en wetenschappelijk onderbouwd. In 2016 is het programma door het Loket Gezond Leven erkend als een praktische interventie met ‘goede aanwijzingen voor effectiviteit’.

Volg onze nascholing

De nascholing integrale voedingszorg & diëtetiek geeft je een uitgebreid inzicht in de verschillen en overeenkomsten tussen verschillende diëten en methoden.

Wij hopen je geïnspireerd te hebben! Ken je iemand in jouw omgeving voor wie dit artikel ook interessant is? Deel het via onderstaande buttons :)

WhatsApp
Email
LinkedIn
Facebook
Twitter
Contact

Vragen? Stel deze gerust!

Regulier voedingsadvies

Volgens Vandale.nl betekent conventioneel: door de gewoonte voorgeschreven. Conventionele geneeskunde wordt ook reguliere geneeskunde genoemd als het wordt vergeleken met de complementaire of alternatieve geneeskunde.

Voedingsadvies volgens leefstijlgeneeskunde

Leefstijlgeneeskunde is het geven van evidence-based leefstijladvies in de curatieve gezondheidszorg. Het doel is om de oorzaken van ziekten aan te pakken met aanpassingen in de voeding, toename van lichaamsbeweging, reguleren van kwalitatieve slaap, het bevorderen van sociale contacten, het aanleren van coping strategieën voor het omgaan met stress en het ontmoedigen van het gebruik van alcohol en drugs.

Smartsize Me

SMARTsize is een programma voor mensen met overgewicht

Oersterk

De oersterk methode is ontwikkelt door Richard de