Dieetsoorten

Sportvasten

Snel navigeren naar

Sportvasten heeft als doel het maken van een metabole switch te maken van suiker- naar vetverbranding. Het doel is afvallen en je fitter en energieker voelen.

Uitgangspunten hierbij zijn:

  • sporten
  • vasten
  • speciale voedingssupplementen.

Waar bestaat het programma uit?

Het programma bestaat uit een 10 daagse vastenkuur aangevuld met een advies voor daarna met regelmatig korte kuren.

Onderbouwing

De effectiviteit van Sportvasten is wetenschappelijk aangetoond in het vooraanstaande wetenschapelijke tijdschrift Human Kinetics Journal.

Volg onze nascholing

De nascholing integrale voedingszorg & diëtetiek geeft je een uitgebreid inzicht in de verschillen en overeenkomsten tussen verschillende diëten en methoden.

Wij hopen je geïnspireerd te hebben! Ken je iemand in jouw omgeving voor wie dit artikel ook interessant is? Deel het via onderstaande buttons :)

WhatsApp
Email
LinkedIn
Facebook
Twitter
Contact

Vragen? Stel deze gerust!

Regulier voedingsadvies

Volgens Vandale.nl betekent conventioneel: door de gewoonte voorgeschreven. Conventionele geneeskunde wordt ook reguliere geneeskunde genoemd als het wordt vergeleken met de complementaire of alternatieve geneeskunde.

Voedingsadvies volgens leefstijlgeneeskunde

Leefstijlgeneeskunde is het geven van evidence-based leefstijladvies in de curatieve gezondheidszorg. Het doel is om de oorzaken van ziekten aan te pakken met aanpassingen in de voeding, toename van lichaamsbeweging, reguleren van kwalitatieve slaap, het bevorderen van sociale contacten, het aanleren van coping strategieën voor het omgaan met stress en het ontmoedigen van het gebruik van alcohol en drugs.

Smartsize Me

SMARTsize is een programma voor mensen met overgewicht

Oersterk

De oersterk methode is ontwikkelt door Richard de