Dieetsoorten

Schijf van Vijf

Snel navigeren naar

De Schijf van Vijf is een voorlichtingsmodel dat laat zien wat gezond eten is. De Schijf van Vijf is afgeleid van de richtlijnen goede voeding en is opgesteld door het Voedingscentrum.

Uitgangspunten hierbij zijn:

  • Richtlijnen van de gezondheidsraad
  • Geschikt voor de gezonde bevolking
  • Juiste hoeveelheden, variatie en productkeuze

Waar bestaat het uit?

De schijf van vijf bestaat uit een visueel model met daaraan gekoppeld uitleg

Onderbouwing

De schijf van vijf is onderbouwd met de meest betrouwbare wetenschappelijke informatie die op dit moment beschikbaar is volgens de regels van de bewijspiramide van evidence based medicine.

Volg onze nascholing

De nascholing integrale voedingszorg & diëtetiek geeft je een uitgebreid inzicht in de verschillen en overeenkomsten tussen verschillende diëten en methoden.

Wij hopen je geïnspireerd te hebben! Ken je iemand in jouw omgeving voor wie dit artikel ook interessant is? Deel het via onderstaande buttons :)

WhatsApp
Email
LinkedIn
Facebook
Twitter
Contact

Vragen? Stel deze gerust!

Regulier voedingsadvies

Volgens Vandale.nl betekent conventioneel: door de gewoonte voorgeschreven. Conventionele geneeskunde wordt ook reguliere geneeskunde genoemd als het wordt vergeleken met de complementaire of alternatieve geneeskunde.

Voedingsadvies volgens leefstijlgeneeskunde

Leefstijlgeneeskunde is het geven van evidence-based leefstijladvies in de curatieve gezondheidszorg. Het doel is om de oorzaken van ziekten aan te pakken met aanpassingen in de voeding, toename van lichaamsbeweging, reguleren van kwalitatieve slaap, het bevorderen van sociale contacten, het aanleren van coping strategieën voor het omgaan met stress en het ontmoedigen van het gebruik van alcohol en drugs.

Smartsize Me

SMARTsize is een programma voor mensen met overgewicht

Oersterk

De oersterk methode is ontwikkelt door Richard de