Dieetsoorten

PuurGezond

Snel navigeren naar

PuurGezond is een voorlichtingsmodel dat laat zien wat gezond eten is. PuurGezond is een denkwijze over gezonde voeding, waarbij onbewerkt eten en zelf koken centraal staan. PuurGezond is ontwikkeld door drie diëtisten en een voedingswetenschapper.

Uitgangspunten hierbij zijn:

  • onbewerkte producten
  • volle producten (geen mager)
  • Richtlijnen goede voeding

Waar bestaat het uit?

PuurGezond is een voorlichtingsmodel waar voedingscoaches gebruik van kunnen maken.

Onderbouwing

PuurGezond is gebaseerd op de richtlijnen Goede voeding van de gezondheidsraad.

Volg onze nascholing

De nascholing integrale voedingszorg & diëtetiek geeft je een uitgebreid inzicht in de verschillen en overeenkomsten tussen verschillende diëten en methoden.

Wij hopen je geïnspireerd te hebben! Ken je iemand in jouw omgeving voor wie dit artikel ook interessant is? Deel het via onderstaande buttons :)

WhatsApp
Email
LinkedIn
Facebook
Twitter
Contact

Vragen? Stel deze gerust!

Regulier voedingsadvies

Volgens Vandale.nl betekent conventioneel: door de gewoonte voorgeschreven. Conventionele geneeskunde wordt ook reguliere geneeskunde genoemd als het wordt vergeleken met de complementaire of alternatieve geneeskunde.

Voedingsadvies volgens leefstijlgeneeskunde

Leefstijlgeneeskunde is het geven van evidence-based leefstijladvies in de curatieve gezondheidszorg. Het doel is om de oorzaken van ziekten aan te pakken met aanpassingen in de voeding, toename van lichaamsbeweging, reguleren van kwalitatieve slaap, het bevorderen van sociale contacten, het aanleren van coping strategieën voor het omgaan met stress en het ontmoedigen van het gebruik van alcohol en drugs.

Smartsize Me

SMARTsize is een programma voor mensen met overgewicht

Oersterk

De oersterk methode is ontwikkelt door Richard de