Dieetsoorten

Gecombineerde leefstijl Interventie (GLI)

Snel navigeren naar

Er zijn drie verschillende gecombineerde leefstijlinterventies (GLI) Namelijk de Cool, Beweegkuur en Slimmer. Een GLI duurt twee jaar. Het is geschikt voor mensen met overgewicht (BMI >25) en een hoger risico op hart-en vaatziekten en voor mensen met obesitas (BMI > 30)

Uitgangspunten hierbij zijn:

  • gezonde voeding,
  • gezonde eetgewoontes,
  • gezond bewegen.

Waar bestaat het programma uit?

Het GLI bestaat uit ongeveer 12 groepsbijeenkomsten per jaar en daarnaast 1 à 2 individuele consulten met de zorgverlener die de GLI geeft.

Onderbouwing

De methode is onderbouwd met wetenschappelijke onderzoeksresultaten.

Volg onze nascholing

De nascholing integrale voedingszorg & diëtetiek geeft je een uitgebreid inzicht in de verschillen en overeenkomsten tussen verschillende diëten en methoden.

Wij hopen je geïnspireerd te hebben! Ken je iemand in jouw omgeving voor wie dit artikel ook interessant is? Deel het via onderstaande buttons :)

WhatsApp
Email
LinkedIn
Facebook
Twitter
Contact

Vragen? Stel deze gerust!

Regulier voedingsadvies

Volgens Vandale.nl betekent conventioneel: door de gewoonte voorgeschreven. Conventionele geneeskunde wordt ook reguliere geneeskunde genoemd als het wordt vergeleken met de complementaire of alternatieve geneeskunde.

Voedingsadvies volgens leefstijlgeneeskunde

Leefstijlgeneeskunde is het geven van evidence-based leefstijladvies in de curatieve gezondheidszorg. Het doel is om de oorzaken van ziekten aan te pakken met aanpassingen in de voeding, toename van lichaamsbeweging, reguleren van kwalitatieve slaap, het bevorderen van sociale contacten, het aanleren van coping strategieën voor het omgaan met stress en het ontmoedigen van het gebruik van alcohol en drugs.

Smartsize Me

SMARTsize is een programma voor mensen met overgewicht

Oersterk

De oersterk methode is ontwikkelt door Richard de