Dieetsoorten

Emotie-eten de Baas

Snel navigeren naar

Dit programma heeft als doel je relatie met eten te veranderen, waardoor je de strijd met eten kan opgeven. Wat kan je anders doen dan chocolade eten als je verdrietig bent of je alleen voelt?
Je leert je gevoel te herkennen en ook hoe je anders met deze gevoelens om kunt gaan zonder te eten.

Uitgangspunten hierbij zijn:

  • inzicht krijgen in je gevoel
  • anders leren omgaan met prikkel tot eten
  • leren waar je behoefte aan hebt

Waar bestaat het programma uit?

De methode bestaat uit een 7-stappenplan, aangevuld met oefeningen uit ACT (acceptance and commitment therapie), TA (transactionele analyse) en NLP (neuro-linguistisch programmeren). Je onderzoekt eerst in welke situaties je de neiging hebt teveel te eten, en oefent dan met verschillende alternatieven.Je kan zelfstandig met deze methode aan de slag, Je kan ook onder begeleiding aan de slag. Dit kan zowel in workshops, individuele trajecten of een groepsprogramma van 6 maanden.Het programma bestaat uit cursussen, 1-op-1 begeleiding en een boek

Onderbouwing

Emotie-eten de baas is bedacht door Fenna Janssen, diëtist en therapeut, om mensen die worstelen met emotie-eten te helpen. Emotie-eten de baas is gebaseerd op bekende theorieën en praktijkervaring.

Volg onze nascholing

De nascholing integrale voedingszorg & diëtetiek geeft je een uitgebreid inzicht in de verschillen en overeenkomsten tussen verschillende diëten en methoden.

Wij hopen je geïnspireerd te hebben! Ken je iemand in jouw omgeving voor wie dit artikel ook interessant is? Deel het via onderstaande buttons :)

WhatsApp
Email
LinkedIn
Facebook
Twitter
Contact

Vragen? Stel deze gerust!

Regulier voedingsadvies

Volgens Vandale.nl betekent conventioneel: door de gewoonte voorgeschreven. Conventionele geneeskunde wordt ook reguliere geneeskunde genoemd als het wordt vergeleken met de complementaire of alternatieve geneeskunde.

Voedingsadvies volgens leefstijlgeneeskunde

Leefstijlgeneeskunde is het geven van evidence-based leefstijladvies in de curatieve gezondheidszorg. Het doel is om de oorzaken van ziekten aan te pakken met aanpassingen in de voeding, toename van lichaamsbeweging, reguleren van kwalitatieve slaap, het bevorderen van sociale contacten, het aanleren van coping strategieën voor het omgaan met stress en het ontmoedigen van het gebruik van alcohol en drugs.

Smartsize Me

SMARTsize is een programma voor mensen met overgewicht

Oersterk

De oersterk methode is ontwikkelt door Richard de