Beroepen

Mesoloog

Een mesoloog werkt vanuit de mesologie, een combinatie van reguliere en complementaire zorg.

Snel navigeren naar

Wat is een mesoloog?

Een mesoloog werkt vanuit de mesologie. Mesologie is een concept van geneeskunde waarin reguliere kennis wordt geïntegreerd met kennis uit de complementaire (alternatieve) geneeswijzen in diagnostiek en behandeling van vooral chronische aandoeningen.

Opleiding: HBO opleiding (bachelor)
Studie: Mesologie
Beschermde titel: Ja
Beroepsvereniging: NVVM
Inschrijving BIG-register: Niet van toepassing

Kennis over voeding

Een mesoloog krijgt tijdens de opleiding een onbekend aantal uren voedingsleer. Een mesoloog kan zichzelf daarnaast op een andere manier aanvullend hebben bijgeschoold.

Kwaliteitsregister

Deze beroepsgroep heeft geen kwaliteitsregister. Het doel van een register is om inzicht te geven in de kwaliteit van de zorgverleners. Naast een geldig en erkend diploma beschikken zorgverleners ingeschreven in het register over actuele kennis en ervaring. Deze kennis en ervaring wordt getoetst door middel van criteria, zoals het aantal uren bij -en nascholing in het vakgebied, het aantal uren werkervaring, overleg en toetsing. Toetsing vindt om de paar jaar plaats.


Heb je een vraag?

Heb je een vraag, of aanvullingen op dit artikel neem contact met ons op.

Wij hopen je geïnspireerd te hebben! Ken je iemand in jouw omgeving voor wie dit artikel ook interessant is? Deel het via onderstaande buttons :)

WhatsApp
Email
LinkedIn
Facebook
Twitter
Contact

Vragen? Stel deze gerust!

Voedingsadvies volgens leefstijlgeneeskunde

Leefstijlgeneeskunde is het geven van evidence-based leefstijladvies in de curatieve gezondheidszorg. Het doel is om de oorzaken van ziekten aan te pakken met aanpassingen in de voeding, toename van lichaamsbeweging, reguleren van kwalitatieve slaap, het bevorderen van sociale contacten, het aanleren van coping strategieën voor het omgaan met stress en het ontmoedigen van het gebruik van alcohol en drugs.

Voedingsadvies volgens Chinese geneeskunde

De traditionele Chinese geneeskunde wordt sinds ongeveer 2500 jaar toegepast en is onderdeel van de Oosterse geneeswijze. De Oosterse geneeswijzen richten zich voornamelijk op de functies van het lichaam en beschrijven de onderlinge relaties en ziektepatronen. Dit in tegenstelling tot het analyseren van weefselafwijkingen, zoals in de reguliere geneeskunde gebruikelijk is. Het uitgangspunt van de Chinese geneeskunde is het ‘in balans zijn en komen.’

Ervaringsdeskundige

Een ervaringsdeskundige is iemand die ervaring heeft met het ziek zijn en het hertel hiervan en omgaan hiermee.

Verloskundige

Een verloskundige begeleidt mensen tijdens de zwangerschap en bevalling.

Verpleegkundige

Een verpleegkundige verzorgt mensen die (medische) hulp nodig hebben.