Beroepen

Apotheker

Deskundige op het gebied van geneesmiddelen. Het verstrekken van medicijnen aan klanten en patiënten.

Snel navigeren naar

Wat is een apotheker?

Deskundige op het gebied van geneesmiddelen. Het verstrekken van medicijnen aan klanten en patiënten.

Opleiding: Wetenschappelijke opleiding (bachelor)
Studie: Farmacie
Beschermde titel: Ja
Beroepsvereniging: KNMP

Kennis over voeding

Tijdens de opleiding krijgt een apotheker minder dan 10 uur voedingsleer, tenzij deze het keuzevak voeding heeft gevolgd. Een apotheker kan zichzelf wel op een andere manier aanvullend hebben bijgeschoold.

BIG-register

Alleen apothekers die in het BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg)staan, mogen een beschermde beroepstitel voeren en mogen de bij het beroep horende voorbehouden handelingen zelfstandig uitvoeren. Het BIG-register is een wettelijk, online en openbaar register van de overheid.

Er is geen aanvullend kwaliteitsregister. Om BIG-registratie te behouden moet een apotheker voldoende uren uitvoerend werk doen en zich bijscholen.


Heb je een vraag?

Heb je een vraag, of aanvullingen op dit artikel neem contact met ons op.

Wij hopen je geïnspireerd te hebben! Ken je iemand in jouw omgeving voor wie dit artikel ook interessant is? Deel het via onderstaande buttons :)

WhatsApp
Email
LinkedIn
Facebook
Twitter
Contact

Vragen? Stel deze gerust!

Voedingsadvies volgens leefstijlgeneeskunde

Leefstijlgeneeskunde is het geven van evidence-based leefstijladvies in de curatieve gezondheidszorg. Het doel is om de oorzaken van ziekten aan te pakken met aanpassingen in de voeding, toename van lichaamsbeweging, reguleren van kwalitatieve slaap, het bevorderen van sociale contacten, het aanleren van coping strategieën voor het omgaan met stress en het ontmoedigen van het gebruik van alcohol en drugs.

Voedingsadvies volgens Chinese geneeskunde

De traditionele Chinese geneeskunde wordt sinds ongeveer 2500 jaar toegepast en is onderdeel van de Oosterse geneeswijze. De Oosterse geneeswijzen richten zich voornamelijk op de functies van het lichaam en beschrijven de onderlinge relaties en ziektepatronen. Dit in tegenstelling tot het analyseren van weefselafwijkingen, zoals in de reguliere geneeskunde gebruikelijk is. Het uitgangspunt van de Chinese geneeskunde is het ‘in balans zijn en komen.’

Ervaringsdeskundige

Een ervaringsdeskundige is iemand die ervaring heeft met het ziek zijn en het hertel hiervan en omgaan hiermee.

Verloskundige

Een verloskundige begeleidt mensen tijdens de zwangerschap en bevalling.

Verpleegkundige

Een verpleegkundige verzorgt mensen die (medische) hulp nodig hebben.