Voedingspiramide 4-18 jaar

De voedingspiramide 4-18 jaar gaat uit van een pure, natuurlijke en onbewerkte voeding. Kinderen en jongeren in de groei hebben vaak meer voedingsstoffen nodig dan een volwassenen. Een onbewerkte voeding levert meer voedingsstoffen, die juist nu zo hard nodig zijn.

Als je vier jaar oud bent heb je de hoeveelheden nodig die aan de linkerkant van de voedingspiramide staan.

Aan de rechterzijde vind je de hoeveelheid die je nodig hebt als je 18 jaar oud bent. Met het klimmen van de jaren eet je steeds iets meer. Lekker en gezond groot groeien, dat kan met de Voedingspiramide voor 4-18 jaar.

De voedingspiramide voor 4-18 jaar laat in één oogopslag zien wat en hoeveel dagelijks nodig is voor een gezonde voeding voor kinderen en jongeren. 

Eten volgens de voedingspiramide is arm aan onnodige toevoegingen, zout en resten van bestrijdingsmiddelen! Gewoon natuurlijk: zonder teveel zout, toegevoegde suiker en E nummers:

Hoe werkt dat in de praktijk?

De hoeveelheden zijn een richtlijn om ‘gemiddeld’ dagelijks te gebruiken.

De aangegeven hoeveelheden voor dranken, groente, fruit, zuivel, olie en vet, noten en zaden en zoetmiddelen gebruik je waarschijnlijk dagelijks. Volkoren graanproducten, knollen, vlees, vis, gevogelte, wild en ei en peulvruchten zul je de ene dag wel maar een andere dag misschien niet eten. De ene dag eet je bijvoorbeeld aardappelen, een andere dag rijst en weer een volgende dag iets uit de peulvruchten groep zoals bruine bonen.

Het gaat erom dat je in één week ongeveer de aangegeven hoeveelheden binnenkrijgt. Op die manier krijg je alles binnen wat je nodig hebt voor een goede gezonde groei!

Stel je vraag
Hallo,

Heb je een vraag over de e-learning integrale diëtetiek of de voedingspiramide?