Persoonlijk

Asl je ongezond eet (al zullen maar weinig mensen dat van zichzelf zeggen of;-), zijn voedingsaanpassingen volgens de voedingspiramide vaak al voldoende om klachten te verminderen en zich fitter te voelen. De voedingspiramide is geen dieet maar een richtlijn, een hulpmiddel, dat je helpt kiezen hoeveel je van wat eet.

Bij een aantal klachten zal het zeker noodzakelijk zijn de voeding verder aan te passen. Bij ziekte, als je een hoger risico hebt op een bepaalde ziekte of als je bepaalde leefgewoontes hebt die je niet wilt of kunt veranderen ( denk aan regelmatig vliegen, roken of medicijngebruik is het fijn als iemand jouw klachten in kaart brengt en de voeding optimaliseert voor jouw situatie.

Het kan ook zijn dat je bepaalde dingen niet wilt eten. Je eet bijvoorbeeld geen koolhydraten, geen vlees, geen vis, geen dierlijke producten of geen zuivel. Een deskundigen kan je dan helpen je voeding volwaardig te maken eventueel met supplementen en altijd in overleg met jouw wensen en waarden.

Stel je vraag
Hallo,

Heb je een vraag over de e-learning integrale diëtetiek of de voedingspiramide?
%d bloggers liken dit: