Migraine door cafeïne?

De dagen dat je meer dan drie cafeïne-rijke dranken per dag drinkt verhoogt je risico op migraine voor die dag, zo staat in het artikel dat onlangs is gepubliceerd in  The American Journal of Medicine. Bij twee of minder drankjes werd alleen een verband gevonden bij mensen die bijna nooit cafeïne drinken.

Cafeïne rijke drankjes zijn energiedranken en cola. De Voedingspiramide raad aan deze dranken niet te gebruiken. Ook koffie is cafeïne rijk, gebruik hiervan maximaal vier kopjes per dag, maar bij gevoeligheid voor migraine minder.

Drink jij teveel koffie? 3 weetjes om hier achter te komen:
1. De kans is groot als je meer dan vier kopjes per dag drinkt
2. Als je hoofdpijn hebt als je geen koffie drinkt
3. Als je niet fit bent zonder koffie

Gebruik bij voorkeur niet meer dan 2 kopjes koffie per dag en drink voornamelijk voldoende water en (kruiden)thee om je vochthuishouding op peil te houden!

Ook chocolade en histamine vrijmakers kunnen migraine helpen uitlokken. Raadpleeg een diëtist voor hulp bij een provocatie-eliminatie dieet. Dit is een testvoeding waarbij je uitzoekt welke producten migraine uitlokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: