Doe de test: hypoglycemie klachten?

Hypoglycemie is een naam voor klachten als je bloedsuiker te laag wordt.. Mensen die hier last van hebben ervaren klachten tussen de maaltijden die opknappen met eten. Ken jij dat ook, je hebt altijd eten bij je en zeker het gevoel tussen de maaltijden door iets te moeten eten? Je kunt geen maaltijden overslaan of uitstellen? Het eten van koolhydraten (zetmeel en suikers) zorgen voor een snelle verhoging van de bloedsuikerspiegel. Als reactie hierop geeft je alvleesklier of pancreas insuline af en daalt je bloedsuiker. Sommige mensen hebben hier last van.

Deze klachten kun je aanpakken door in ieder geval minder suiker te gaan eten. De voedingspiramide is een voorbeeld van een voeding met minder suikers. Soms heb je meer nodig, een deskundige kan je helpen van je klachten af te komen.

Hoe meer vragen je met ja beantwoord, hoe groter de kans dat je last hebt van hypoglycemie klachten.

  1. Heeft u last van hongergevoel tussen de maaltijden?
  2. Heeft u last van een beverig gevoel na het eten?
  3. Heeft u last van een zweverig, beroerd gevoel na het eten?
  4. Heeft u last van een slaperigheid of duf gevoel na het eten?
  5. Krijgt u last van duizeligheid of een flauw gevoel als u een tijdje niet gegeten heeft?
  6. Wordt u chagrijnig als u lang niet gegeten heeft?
  7. Moet u echt iets eten om de 2 uur?
  8. Gaat u trillen als u al een tijdje niets gegeten heeft?
  9. Blijft u honger houden, ook al heeft u net wat gegeten?
  10. Kunt u zich minder goed concentreren als u lang niet gegeten heeft?
  11. Krijgt u hoofdpijn als u lang niets gegeten hebt?
  12. Snoept u veel?
  13. Heeft u veel trek in zoetigheid?
  14. Heeft u veel last van vermoeidheid?

De klachten kunnen ook voorkomen als gevolg van iets anders, wij adviseren u niet zelf te gaan dokteren, maar contact op te nemen met een deskundige. Bovenstaande test vervangt geen medisch advies. Bezoek altijd een deskundige voor het vaststellen van de oorzaak van uw klachten.

Je kunt ook meer lezen over hypoglycemie op bladzijde 31 en 32 van het boek voedingspiramide

%d bloggers liken dit: