Zalm met rode pesto en ovengroenten

Zalm met rode pesto en ovengroenten

Avondmaaltijd voor 2

300 g zoete aardappel

2 (rode) uien

4 stengels bleekselderij

1 grote prei

2 eetlepels olijfolie

2×150 g zalmfilet

125 g rode pesto

1 eetlepel pijnboompitten

Paar blaadjes basilicum

Erbij: gemengde groenten en zoete aardappel uit de oven

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappel en snij hem in stukken van ca. 2-3 cm. Snij de selderij in stukken van ca. 2-3 cm lengte. Pel de uien, snij ze in kwarten en maak de lamellen een beetje los. Snij de prei in ringen en was hem goed. Doe de groenten en de zoet aardappel in een ovenschaal en schep om met 1 eetlepel van de olijfolie. Bak de groenten ca. 35 minuten in de oven. Schep af en toe om. Vet intussen een 2e ovenschaal in met olijfolie. Leg de zalmfilets erin. Leg er wat blaadjes basilicum op en verdeel de pesto erover. Strooi de pijnboompitten erover. Zet de vis de laatste 15 minuten erbij in de oven en bak hem (net) gaar.


Stel je vraag
Hallo,

Heb je een vraag over de e-learning integrale diëtetiek of de voedingspiramide?
%d bloggers liken dit: