Ricottarolletjes met spinazie

Avondmaaltijd vegetarisch voor 2 (naar een Allerhande recept)

1 teen knoflook

3 bosuitjes

2 el olijfolie

400 g (verse gewassen) spinazie

nootmuskaat

1 citroen

6 lasagne vellen

250 g ricotta

50 g parmezaanse kaas

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de knoflook en hak hem fijn. Maak de bosuitjes schoon en snij ze in ringetjes. Verhit 1 el olijfolie in een wok of grote pan. Bak de bosui en de knoflook al omscheppend op laag vuur. Schep de spinazie er in gedeeltes bij en laat het op hoog vuur al omscheppend slinken. Haal de pan van het vuur. Strooi er wat (vers) geraspte nootmuskaat over en rasp schil van de citroen erboven. Vet een ovenschaal in met olie. Rasp de parmezaanse kaas.  Schep de ricotta en de helft van de parmezaan door de spinazie. Breng het geheel goed op smaak met zout en peper. Leg de lasagnevellen op het aanrecht. Schep het spinaziemengsel aan de korte kant erop. Rol de lasagnesvellen rond de vulling op en leg ze met de naad naar beneden in de ovenschaal. Bestrooi met de rest van de parmazaanse kaas en bak de rolletjes in e oven in ca. 20 minuten goudbruin.

Lekker erbij: tomaatjes uit de oven:

halveer 4 tomaatjes, zet ze in een ovenschaaltje, besprenkel ze met olijfolie en strooi er wat gedroogde Italiaanse of Provencaalse gedroogde kruiden over. Bak ze mee in de oven.

Stel je vraag
Hallo,

Heb je een vraag over de e-learning integrale diëtetiek of de voedingspiramide?
%d bloggers liken dit: