Uit eten met kinderen

Heb jij ook een favoriet restaurant waar je (regelmatig) met (klein-) kinderen wat gaat eten of drinken… Maar hebben ze alleen maar grote flessen sap of kipnuggets als kinder menu. Deel dan deze link met wat ideetjes voor op de menukaart.

Volkorenbrood met pindakaas, ongezoete notenpasta, kaas met komkommer, plakjes wortel en minitomaatjes.

Kinderijsje: een bolletje is genoeg. Serveer het in een klein bakje met wat fruit, dan lijkt het meer. Versier eventueel met een gezichtje van 2 rozijnen.

Een kinderglaasje zoetigheid zou ongeveer 100 ml moeten zijn geen flesje van 250 ml. Dit is ongeveer de hoeveelheid die uit 2 sinaasappels komt. Op de foto zie je hoeveel dat is. De kleur is niet oranje omdat het bloedsinaasappels waren.

Mogen ze van jouw frietjes, serveer er voldoende groente (altijd makkelijk zijn natuurlijk erwtjes, worteltjes en boontjes). Het helpt ook om deze net iets eerder te geven.

Pasta met een groentesaus is ook altijd een fijne optie.

Deze tips zijn niet alleen voor restaurants fijn, maar kan je thuis ook goed toepassen, want het is wel heel moeilijk anno 2019 om altijd te eten zoals overgrootmoeder het deed.

%d bloggers liken dit: