Zoete aardappel met Provençaalse linzen

Recept voor 2 personen

2 zoete aardappelen, elk ca 250 gram

250 g gekookte linzen (uit blik of pot, kan ook)

400 g tomatenblokjes

1 ui

1 teen knoflook

2 el olijfolie

2 tl Provençaalse kruiden

150 g shiitake

200 g cavolo nero of groene kool, in stukjes

Kook de zoete aardappelen in ca. 30 minuten gaar. Pel intussen de ui en snipper hem. Pel de knoflook en hak hem fijn. Veeg de paddenstolen schoon en halveer ze. Verhit de olie in een grote pan of wok en bak er de ui en knoflook op laag vuur. Schep de paddenstoelen erdoor en de kool en bak al omscheppend tot de kool geslonken is. Doe er de tomatenblokjes, Provençaalse kruiden en uitgelekte linzen bij. Verwarm het geheel ca. 15 minuten. Breng het op smaak met zout en peper.

Halveer de aardappelen, leg ze op een bord en schep er de linzen over de aardappelhelften.

Dit gerecht is vegan,

Voor een vegetarische variant, eet het eens met een gebakken eitje erop, dan is het gelijk rijker in eiwitten. Ook lekker met wat Griekse yoghurt met wat koriander erdoor geroerd.

Meer recepten, met of zonder vlees, vis of kip, maar in ieder geval zonder zakjes of pakjes kun je vinden in het voedingspiramide boek

%d bloggers liken dit: