De dieet belofte-scan


Heb jij nog kilo’s waar je graag vanaf wil? Of wil je je fitter voelen en energieker. Wil je blijvend van vakantie kilo’s af en denk je aan een dieet. Doe de volgende BELOFTE-scan.

Wat is de belofte scan. Met de belofte scan check je of het dieet wat je voor ogen hebt je gaat brengen wat je wilt.

1. Afvallen zonder dat je hoeft te bewegen
Dat klinkt super fijn, helemaal als je niet van sporten houdt, maar het is niet echt een goed idee. Je gaat ook spiermassa verliezen, niet doen dus. Want met minder spiermassa kom je nog sneller aan…

2. Snel kilo’s eraf
Snel kilo’s eraf klinkt leuk maar er is een grote kans dat ze er ook weer snel aan zitten. Vaak mag je tijdelijk heel weinig eten. Als je met het dieet stopt en weer gaat eten wat je gewend was, verdwijnt het resultaat van je inspanning als sneeuw voor de zon.


3. Eet volgens dit plan (met vaste dagmenu’s)
Dit lukt vaak wel voor een paar weken, maar is op de lange duur moeilijk vol te houden. Etentjes, reisjes en andere onregelmatigheden maken het moeilijk dit voor altijd vol te houden.


4. Eet ongelimiteerd eiwitten of vet en vermijd koolhydraten
Alle diëten die gebaseerd zijn op veel van een bepaald product, zijn op de lange termijn niet vol te houden en kunnen voor tekorten aan voedingsstoffen zorgen.
Een belangrijk werkingsmechanisme van deze diëten is dat je minder energie tot je neemt en/ of meer vetten verbrand doordat je in een onvolledige verbranding geraakt, dit geldt voor o.a. Atkins, Southbeach-dieet en Montignac.

Afhankelijk van de persoonlijke situatie en doelen kan je een voeding kiezen die bij je past. Maar helaas wonderen bestaan niet. Blijvend afvallen en gezond en op gewicht blijven lukt alleen door voortdurende inspanning. Daarom is het ook zo moeilijk.

Een dieet of voedingsplan op maat kan je helpen blijvend op gewicht te blijven. De voedingspiramide is een basis gezonde voeding. De linkerkant van de voedingspiramide levert ongeveer 1500 calorieën. Dan heb je gelijk een inschatting van hoeveel je dan kan eten op een dag. Doordat de voeding onbewerkt is zal je merken dat het moeilijk is om allemaal op te krijgen.

Stel je vraag
Hallo,

Heb je een vraag over de e-learning integrale diëtetiek of de voedingspiramide?
%d bloggers liken dit: