Pompoensoep met tijm

Vegetarisch lunchgerecht

1 pompoen van ca. 1,5 kilo

2 uien

2 el olijfolie

2 teentjes knoflook

1 tl gedroogde tijm

2 tl gemalen komijn

2 groentebouillonblokjes

citroensap

Snij de pompoen in parten, verwijder de pitten en snij de parten in stukken. Pel en snipper de uien. Verhit de olie in de pan en bak de ui en de pompoen al omscheppend. Pel de knoflook en pers ze boven de pompoen uit. Strooi er de komijn over en schep even om. Strooi de tijm erin. Schenk er 1 liter water bij en verkruimel de bouillonblokjes erboven. Breng het geheel aan de kook en kook de pompoen in ca. 30 minuten helemaal gaar. Pureer de soep in een keukenmachine, blender of met een staafmixer. Doe de puree terug in de pan en roer indien nodig nog wat water door tot de soep de gewenste dikte heeft. Breng de soep op smaak met citroensap en indien nodig met zout en peper. Vul de soep naar wens met linzen of blokjes tahoe.

Stel je vraag
Hallo,

Heb je een vraag over de e-learning integrale diëtetiek of de voedingspiramide?