Denk je ook wel eens? Wat moet mijn kind eigenlijk eten?

Je kan een kindje niet alles ontzeggen. Traktaties op school een ijsje in de zomervakantie en warme chocolademelk op de piste. Het hoort erbij, maar gezond is het meestal niet. Als het aan hen ligt eten ze bij voorkeur niets anders. Voor veel ouders is daarom goed eten een belangrijk aandachtspunt. Maar wat moet je kind dan eten? Deze vraag beantwoord de voedingspiramide

Met de voedingspiramide voor kinderen kun je in een oogopslag zien wat ze nodig hebben om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen. Pure onbewerkte voeding vormt de basis.  En je hebt direct antwoord op de vraag hoeveel groente, fruit, zuivel en noten je dagelijks kan geven.

Waarop verschilt de voedingspiramide van de volwassenen voedingspiramide?

Doordat kinderen snel groeien is de behoefte aan voedingsstoffen van kinderen anders dan volwassenen. Voor jonge kinderen geldt dat ze dagelijks minder zout kunnen verwerken dan volwassenen. Kinderen zijn gevoeliger voor cafeïne en daardoor is en gelden er ook andere hoeveelheden. En laat kinderen (onder de 18 jaar) geen alcohol drinken. Dit schaadt de hersenfunctie onherstelbaar. Vind je het moeilijk om je kinderen voldoende groente te laten eten. Maak een lekkere saus van verschillende gepureerde groentesoorten. Zijn ze al in de pubertijd? Denk dan eens aan een kop groentesoep als ze uit school komen.

Kinderen apen na.

Dus nadenken over wat jezelf eet is zeker van belang. Hang de voedingspiramide in de keuken en kijk er naar bij het bereiden van de maaltijd.

Is het drankje wat je kind naar school meeneemt puur en ongezoet? Bevat het brood wel voldoende voedingsvezels?  Eet mijn kindje wel voldoende groente en fruit.

Leuk om eens samen met een vriendin de ingrediënten in je keukenkastje langs de voedingspiramide lat te leggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel je vraag
Hallo,

Heb je een vraag over de e-learning integrale diëtetiek of de voedingspiramide?
%d bloggers liken dit: